INFORMATION OM GELPACKS & KØLEELEMENTER

Gelpacks og køleelementer skal nærmere opfattes som et batteri, der indeholder og afgiver energi = nedkøling.

Danske Unipol A/S har udviklet og producer selv vores gelpacks der sikrer én ideel og vedvarende køling under hele transporten af f.eks. Medicin, fødevarer (bl.a. kød, fisk) og andre temperaturfølsomme produkter.

Når vores gelpack fryses ned anbefaler vi at det bliver nedkølet til minimum -5°C under deres smeltepunkt for at sikre at elementet er blevet fast og gennem frossen. Dette sikrer at gelpacken bliver helt opladet og derved kan afgive mest mulig energi, (så det er absolut vigtigt at gelpacken får lov til at skifte fra flydende stadie til fast og frossen form.)

Danske Unipol A/S Gelpacks er baseret på vand, salt og gelpulver (Sodium polyacrylat).

Når vi tilsætter salt i vores Gelpacks kan vi regulere ved hvilke temperature gelpacken skal afgive sin energi.

Ved et højere saltindhold bliver energien afgivet ved lavere temperature. Derved er energi indholdet også mindre, så derfor skal der bruges større gelpacks og eller flere for at kunne fastholde en lavere temperatur, sammenlignet med gelpacks med mindre salt indhold.

(Derfor anbefaler vi altid at I kontakter os hvis I er i tvivl om hvilke typer gelpacks der skal bruges, til at opnår den bedste køling af jeres produkter)

GODE RÅD:

For at få den optimale køling af vare under transport, anbefaler vi at gelpacks bliver placeret i bunden og toppen af emballagen. Dette skaber konvektion og giver en god køling. Det optimale er, hvis der kan placeres gelpacks i alle 6 sider, således at kølingen kommer fra alle sider. Har man kun 1stk gelpack skal den ligge i toppen af kassen, da kulde altid søger ned af.

Danske Unipol A/S er dansk importør af datalogger, vores vandtætte IP67 Temperatur datalogger til engangsbrug er det perfekte værktøj til overvågning af kølekæder og dokumentation af temperatur, TempU02 dataloggeren fra TZone er meget populær, da den kan dokumentere at jeres forsendelser overholder den temperatur som I forventer.


Fordelene ved Gelpacks:

Gelpacken er i forhold til isposer med samme mængde indhold mere effektive til at fastholde en given temperatur, idet gelpacken indeholder mere energi end isposer.

Gelpacken er udviklet med den helt rette kombination af vand, salt og gelpulver for at opnår den højeste energi effektivitet som muligt.

Danske Unipol A/S udvikler og producer selv vores gelpacks til at holde præcis det temperatur område hvorunder vores kunder ønsker at transportere deres varer.

Gelpacken afgiver mindre kondens end poser med is. Skulle uheldet være ude ville der i tilfælde af lækage, ikke ske lige så store skader på kundens produkter, da gelmassen holder på vandet så produkterne bliver mindre beskadiget.

Gelpacks har en økonomisk fordel, da de kan bruges flere gange. Gelpacks kan bortskaffes på lige fod med alt andet husholdningsaffald.


For spørgsmål, priser og leveringstid, venligst kontakt os på vores mail: unipol@unipol.dk eller tlf: 39400640Varianter

GELPACK 0°C/+6°C
(Farve: Transparent)

Vores transparente gelpacks, skal indfryses ved en temperatur på minimum -5°C.

Den transparente gelpack er udviklet til at holde en konstant og ensartet temperatur på mellem 0°C til+6 °C under hele transporten.

Gelen i vores gelpacks er BIO nedbrydelig, hvis gelpacken bliver udsat for direkte sollys i 4-5 dage nedbrydes gelmassen og bliver til vand.

Folie: PA/OPA 85 my, Polyethylenfolie transparent
Indhold: Sodium polyacrylat opløst i vand til en transparent væske. Væsken er uskadelig over for omgivelserne og mennesker.

Gelpacken er godkendt til nedkøling af fødevare.

Specifikationer:

Vægt: 250g
Udvendige mål:
170 x 150 x 20mm - Energi, i fast form 1281 KJ/Kg

Vægt: 400g
Udvendige mål: 200 x 150 x 25mm - Energi, i fast form 2050 KJ/Kg

Vægt: 800g
Udvendige mål: 260 x 150 x 30mm - Energi, i fast form 4100 KJ/Kg


(Hvis der er behov for gelpacks i specielle størrelser eller temperaturer kan i kontakte os)

Gelpack -5°C/0°C
(Farve: Blå)

Vores blå gelpacks, skal indfryses ved en temperatur på minimum -10°C.

Den blå gelpack er udviklet til at holde en konstant og ensartet temperatur på mellem -5°C til 0 °C under hele transporten og er velegnet til produkter der skal holde sig lige under frysepunktet.

Folie: PA/OPA 85 my, Polyethylenfolie transparent.
Indhold: Copolymer Acrylamid - Kalium Acrylate opløst i vand til en transparent væske, Salt og tilsat blå frugtfarve.
Væsken er harmløs over for omgivelserne og mennesker.

Specifikationer:

Vægt: 250g
Udvendige mål: 170 x 150 x 20mm - Energi, i fast form 1144 KJ/Kg

Vægt: 400g
Udvendige mål: 200 x 150 x 25mm - Energi, i fast form 1830 KJ/Kg

Vægt: 800g
Udvendige mål: 260 x 150 x 30mm - Energi, i fast form 3660 KJ/Kg(Hvis der er behov for gelpacks i specielle størrelser eller temperaturer kan i kontakte os)

Gelpack -25°C/-18°C
(Farve: Gul)

Vores gule gelpacks, skal indfryses ved en temperatur på -30°C.

Den gule gelpack er udviklet til at holde en konstant og ensartet temperatur på mellem -25°C til -18 °C under hele transporten og er velegnet til produkter der skal holde sig dybfrosne.

Folie: PA/OPA 85 my, Polyethylenfolie transparent.
Indhold: Copolymer Acrylamid - Kalium Acrylate opløst i vand til en transparent væske, Salt og tilsat gul frugtfarve.
Væsken er harmløs over for omgivelserne og mennesker.

Specifikationer:

Vægt: 250g
Udvendige mål: 170 x 150 x 20mm - Energi, i fast form 959 KJ/Kg

Vægt: 400g
Udvendige mål: 200 x 150 x 25mm - Energi, i fast form 1535 KJ/Kg

Vægt: 800g
Udvendige mål: 260 x 150 x 30mm - Energi, i fast form 3070 KJ/Kg(Hvis der er behov for gelpacks i specielle størrelser eller temperaturer kan i kontakte os)